Kas mums traucē kļūt bagātiem

By | februāris 25, 2016

Ticība

Gandrīz visiem cilvēkiem, kuri ir spējuši sakrāt ievērojamu kapitālu, ir viena kopīga īpašība – viņi ticēja ne tikai sev, bet arī savām idejām. Parasti viņus atbalstīja arī viņu ģimenes. Ja jūs ticat sev, savām idejām, un spējat viegli iztēloties sevi kļūstam bagātam, tad tā jau ir puse no darba. Taču, ja jums ir daudz ideju, taču kaut kādu iemeslu dēļ jūs baidāties tās realizēt, tam jums var palīdzēt pieredzējis mentors.

Bailes no izgāšanās

Daži neriskē tāpēc, ka baidās no izgāšanās. Viņiem var būt idejas, taču tās nekad netiks īstenotas dēļ bailēm no neizdošanās. Nepārliecinātība seko viņiem no bērnības, un tieši tā traucē viņiem realizēt idejas. Vēl viena problēma ir, ka tādi cilvēki visticamāk nedosies pēc palīdzības pie psihologa vai drauga… Tieši to pašu baiļu dēļ, ka nekas jau neizdosies. Mācīties pārspēt sevi un spert pirmo, kaut arī niecīgo soli uz priekšu ir grūti, taču nepieciešami.

Bailes no veiksmes

Dažkārt neizdošanās iemesls var būt ne tikai bailes no izdošanās, bet arī bailes no veiksmes. Iespējams, tiem, kuri baidās, ir vecāks brālis, kurš bērnībā apskauda jaunākos par jebkādu viņu izdošanos un tos arī apbižoja ikreiz, kad tie centās pievērst sev uzmanību. Un tagad viņi izvēlas neizcelties. Tādas bailes parasti ir neapzinātas, tāpēc cilvēks ar tām necīnās – viņš par tām pat nenojauš.

Slikts ieradums

Dzīvot no algas līdz algai jau ir kļuvis par ieradumu. Tā dzīvoja mūsu vecāki un vecvecāki. Mēs esam pieraduši zaudēt kā tāda autsaideru komanda. Pirmais solis šīs problēmas atrisināšanas virzienā ir apzināties, ka mēs esam pieraduši domāt par sevi kā par mūžīgo neveiksminieku. Tas ir ļoti grūti. Taču nākošais solis ir vēl sarežģītāks – ir jāpamēģina atbrīvoties no šīs sajūtas.

Izglītības trūkums/nezināšana

Neslinkojiet. Iegūstiet izglītību, mācieties. Lasiet veiksmīgu cilvēku biogrāfijas, lasiet par viņu darba metodēm, pētiet tirgus, finanses, ekonomiku. Paeksperimentējiet ar nelielu summu savas naudas. Pamēģiniet dažādus gājienus un shēmas. Un neatkarīgi no savu pirmo mēģinājumu rezultātiem, saglabājiet optimistisku noskaņojumu.

Attieksme pret naudu

Daudzi domā, ka nauda ir ļaunuma avots. Taču tas tā nav. Nauda nevar būt tā avots, kā nav bijis, jo nauda ir vienkārši nauda. Kas nauda ir jums, to nosakāt jūs paši. Nauda – tas ir jūsu resurss.

Laime nepārdodas

Tā saka. Un tā ir patiesība. Taču nauda var izdarīt tā, lai mums būtu jādomā par ievērojami mazāk problēmām. Jums vairs nebūs jākrāj nauda mācībām vai arī ar šausmām jādomā par to, ka dzīvokļa īres maksa ir pieaugusi. Jūs vairāk laika varēsiet veltīt savu ideju attīstībai, savai ģimenei, un, protams, sev.

Jums ir nepieciešama palīdzība, lai atbrīvotos no ierobežojošajiem uzskatiem un/vai traumām saistībā ar Jūsu finansiālo situāciju? Piesakieties individuālai konsultācijai jau šodien un itin drīz redzēsiet, kā katrs par konsultācijām iztērētais eiro atgriežas Jūsu makā vairākkārtīgi!

Komentēt

Your email address will not be published. Required fields are marked *