Iepazīstieties, Emociju Kods un Ķermeņa Kods!

By | marts 16, 2019

Šajā rakstā tiek stāstīts par samērā jaunu un Austrumeiropā, tai skaitā Latvijā, vēl neiepazītu metodi. Tās autors ir amerikāņu ārsts hiropraktiķis dr.Bredlijs Nelsons (dr.Bradley Nelson). Šīs metodes nosaukums ir Ķermeņa Kods (The Body Code) un tai ir “mazais brālis” (daļa no Ķermeņa Koda) Emociju Kods (The Emotion Code). Par Emociju Kodu dr.Nelsons ir sarakstījis grāmatu ar tieši tādu pašu nosaukumu – “The Emotion Code”. Šī grāmata šobrīd ir pieejama arī krievu un citās valodās, taču par plāniem to tulkot latviešu valodā informācijas pagaidām nav. Savukārt, par Ķermeņa Kodu pagaidām ir iespējams izlasīt tikai rakstos internetā, piemēram, dr.Nelsona  lapā Discover Healing, kā arī Ķermeņa Koda Rokasgrāmatā, kura ir daļa no Ķermeņa Koda sistēmas.

Grāmata Emociju Kods

Ārsts dr.Bredlijs Nelsons

Dr.Nelsons ir holistisks hiropraktiķis un kraniopāts. 1988.gadā viņš absolvēja Kalifornijas (ASV) Life Chiropractic College West Sanlorenco pilsētā. Kopš 2004.gada viņš savā privātpraksē pieņem pacientus no visas ASV un Kanādas, palīdzot tiem dziedināties no hroniska noguruma sindroma, fibromiaļģijas un plaša spektra dažādu citu kaišu. Par hiropraktiķi dr.Nelsons kļuva dēļ savas personīgās pozitīvās pieredzes. 13 gadu vecumā dr.Nelsons bija saslimis ar kādu pēc rietumu medicīnas metodēm neārstējamu slimību un ārsti deva prognozes, ka viņš nodzīvos vien maksimums pāris mēnešus. Taču viņa vecāki nenoticēja ārstu slēdzienam un aizveda zēnu pie hiropraktiķiem, kuri palīdzēja zēnam dziedināties.

Kā tika radīts Ķermeņa Kods

Meklējot iemeslus katrai konkrētajai kaitei, dr.Nelsons izmanto muskuļtestu jeb kinezioloģiju. Par to, kas ir muskuļtests, vairāk uzrakstīšu kādā citā rakstā, bet nedaudz informācijas var uzzināt dr.Viestura Rudzīša blogā. Sākotnēji dr.Nelsons vadījās pēc savas intuīcijas un medicīnas koledžā iegūtajām zināšanām, lai noskaidrotu patiesos dažādu simptomu iemeslus. Vēlāk visus dažādo iemeslu variantus viņš apkopoja vienotā sistēmā, kuru nosauca par Ķermeņa Kodu (the Body Code). Ar laiku šī metode tika vēl papildināta, tāpēc šobrīd pārdošanā ir Ķermeņa Kods 2.0. Taču tuvākajā laikā ir gaidāma jau šīs sistēmas 3.versija.

Zinot, cik ātri var palīdzēt pacientiem dziedināties, ja tiek noskaidrots patiesais simptoma iemesls, dr.Nelsonam bija sapnis, ka Ķermeņa Kodu izmantos visi ārsti, dziedinot savus pacientus. Taču šī ir nevis rietumu medicīnas, bet gan enerģijas medicīnas metode. Parastam ārstam, pirmkārt, vizītēm atvēlētais laiks ir pārāk īss, lai ar muskuļtesta palīdzību meklētu slimības iemeslus. Otrkārt, daudzās ASV pavalstīs klasiskās rietumu medicīnas ārsts, kurš savā praksē izmantotu šo metodi, riskētu ar savas licences zaudēšanu.

Ir arī vēl trešais iemesls – finansiālais. Ārsti, lai iegūtu diplomu, ir investējuši apmācībā savu laiku un naudas līdzekļus, lai šo . Lai šo naudas summu atgūtu, viņiem ir nepieciešami stabili, ilgstoši ienākumi. Tas nozīmē, ka viņiem ir nepieciešami pastāvīgie klienti, kuri regulāri ar savām hroniskajām vainām nāk uz īsām vizītēm. Tieši tāpēc tagad Ķermeņa Kods ir pieejams ne tikai ārstiem, bet ikvienam interesentam, kurš ir gatavs investēt apmēram 1000 eiro, lai sistēmu iegādātos, un laiku, lai iemācītos lietot šo sistēmu un turpmāk varētu palīdzēt sev un saviem tuviniekiem.

Emociju Kods

Savā grāmatā dr.Nelsons raksta: “Emociju kods ir pašpalīdzības metode, kas itin bieži nodrošina apbrīnojamus rezultātus – gan fiziskas, gan emocionālas dabas”. Savukārt pasaulē plaši pazīstamais personības izaugsmes treneris Tonijs Robinss (Tony Robbins) grāmatas priekšvārdā saka: “Es ticu, ka šajā grāmatā aprakstītie atklājumi var izmainīt mūsu izpratni par to, kā mēs uzglabājam emocionālās pieredzes, un, to darot, mainīt mūsu dzīves. Emociju Kods jau ir izmainījis daudzu dzīves visā pasaulē, un es ceru, ka vēl daudzi citi miljoni tiks vadīti, izmantot šo vienkāršo  rīku, lai dziedinātu sevi un savus mīļos”.

Viss, tai skaitā cilvēki, ir enerģija. Mēs visi sastāvam no šūnām, šūnas sastāv no atomiem, atomi no elektroniem, protoniem un neitroniem, tie ir enerģija un to starpā ir tukšums, kas arī ir enerģija. Un arī mūsu domas, vārdi, ticējumi un emocijas ir enerģija. Kad mēs jūtam kādu emociju, tad tās normālais cikls būtu šāds:

  1. ir notikums;
  2. tā dēļ rodas emocija
  3. šī emocija tiek izjusta un izvadīta no ķermeņa.

Taču ļoti bieži emocijas nevis aizplūst no ķermeņa, bet gan tajā iestrēgst enerģijas veidā. Nav zināmi visi iemesli, kāpēc tā notiek, taču daļa no tiem ir sekojoši:

  • Mēs esam pārāk noguruši vai slimības novārdzināti, tāpēc neesam spējīgi emociju (enerģiju) pārstrādāt;
  • Mums nav laika emociju just, to pārstrādāt;
  • Esam saņēmuši aizliegumu no kāda cita vai arī paši aizlieguši sev emociju just. Atcerieties klasisko izteicienu “Puikas neraud”!
  • Iespējams, mums ķermenis ir dehidratizējies, ķermenī trūkst ūdens, kurš ir būtiski nepieciešams, lai enerģija varētu tikt normāli izvadīta caur ķermeni.

Kas notiek, ja emocijas iestrēgst ķermenī

Tad, kad emocijas enerģijas veidā ir iestrēgušas ķermenī, tad enerģija tajā vairs neplūst vienmērīgi, bet gan ir traucēta. To var salīdzināt ar upi, kurā ir samesti akmeņi, kas rada virpuļus aiz sevis. Iespējams, ka akmeņu pat ir tik daudz, ka rodas dambis un ūdens plūsma ir apstājusies, radot dīķi, kurš ar laiku aizaug. Savukārt aiz dambja ir vai nu ūdens trūkums vai arī jaudīgs ūdenskritums, kas izsit zemē bedri. Tieši tāpat notiek mūsu ķermenī – iestrēgušās emocijas rada dambjus, virpuļus, ūdenskritumus, novārdzinot orgānus, kuros tās ir iestrēgušas un arī tos, kuri atrodas uz tiem pašiem enerģijas meridiāniem.

Emociju Kods ir pavisam neliela, taču ļoti nozīmīga daļa no Ķermeņa Koda. Tā pamatā ir tabula ar 60 negatīvajām emocijām, kuras ir sakārtotas atbilstoši tam, kurā ķermeņa orgānā šīs emocijas rodas un visbiežāk iestrēgst.

Emociju saraksts

Šīm emocijām var būt arī dažādas nianses jeb izpausmes veidi, piemēram, vainošana var būt, kad mēs kādu vainojam, kad mēs paši sevi vainojam, vai arī kad kāds vaino mūs. Lai atbrīvotos no iestrēgušajām emocijām pēc Emociju Koda sistēmas, bieži nākas noskaidrot:

  • kad tieši šī konkrētā emocija ir iestrēgusi mūsos,
  • kas tā bija par situāciju,
  • ar kādu notikumu vai cilvēkiem šī emocija ir saistīta.

Atlaišana notiek sekojoši – ar nolūku atlaist identificēto emociju, 3 vai 10 reizes velk ar magnētu pāri galvai pa centrālo meridiānu virzienā no pieres uz pakausi un dod sev nedaudz laika, kamēr šī enerģija aizplūst. Tas izklausās un arī izskatās gana dīvaini, ja mēs neesam agrāk redzējuši šādu dziedināšanas metodi. Parasti mūsu prātam ir grūti noticēt šīs metodes efektivitātei. Tomēr ķermeniskās sajūtas, kas pārņem, velkot pāri galvai ar magnētu, kā arī izmaiņas, kuras jūtam pēc tam, ļauj no šaubām atbrīvoties.

Ķermeņa Kods

Kā jau minēts raksta sākumā, Ķermeņa Kods ir sistēma, kurā apkopoti visi dr.Bredlija Nelsona atklātie iemesli simptomiem, pie kuru esamības bieži dodamies pie ārsta vai arī meklējam kādu tableti vai ārstniecības tēju, lai no šī simptoma atbrīvotos. Visi iemesli ir sakārtoti 6 lielās grupās (skat. nākošajā attēlā), kurā katrā ir savas apakšgrupas un tām, savukārt, var būt arī savas apakšgrupas.

Ķermeņa Kods

Lielākajai daļai iemeslu var būt savi iemesli, kāpēc tie ir iestrēguši ķermenī. Piemēram, ja ķermenī ir ieviesusies baktēriju infekcija, tad ir kāds iemesls, kāpēc imunitāte nebija pietiekoši spēcīga, lai šo baktēriju infekciju ķermenī neielaistu. Tāpēc, lai atbrīvotos no baktēriju infekcijas, vispirms ir jāatbrīvojas no iemesliem, kas ļāva tai ķermenī iekļūt un iemitināties. Tā kā viss ir enerģija, arī vīrusi un baktērijas, parazīti, toksīni, mikroelementi utt., tos var izvadīt no ķermeņa tieši tāpat, kā no ķermeņa tiek izvadītas iestrēgušās emocijas – ar magnēta un nolūka palīdzību.

Mūsu fiziskie ķermeņi ir veidoti pēc enerģētisko ķermeņu parauga. Enerģētiskais ķermenis ir kā mājas projekts, pēc kura māja tiek celta. Ja projektā ir kļūda, arī māja tiks uzcelta ar šo kļūdu. Lai uzceltu pareizu māju, ir jālabo kļūda projektā. Tāpēc, lai izlabotu “kļūdu” fiziskajā ķermenī, vispirms ir jāizlabo šī “kļūda” enerģētiskajā ķermenī. Kad enerģētiskajā ķermenī ir veiktas izmaiņas, fiziskais ķermenis pielāgojas itin ātri. Dažkārt tas notiek pāris sekunžu vai minūšu laikā.

Izkliedēt šaubas, ka magnēta vilkšana pāri galvai var ļaut atbrīvoties no baktēriju vai parazītu infekcijas, visvieglāk ir, izmēģinot to uz savas ādas. No vienas puses, nav jau nemaz tik būtiski, kas tieši ir jādara, ja vien tas nekaitē, bet gan palīdz. No otras puses, atcerieties, kā mēs instinktīvi mierinām raudošu vai nobijušos bērnu – mēs glāstam tam galvu virzienā no pieres uz pakausi. Arī rokai ir magnētiskais lauks, tāpēc, ja, strādājot ar Ķermeņa Kodu, magnēts nav pieejams, var šo pašu kustību veikt ar roku.

Mana pieredze

Ar Ķermeņa Kodu es strādāju jau vairāk kā divus gadus. Šajā laikā esmu palīdzējusi dziedināties gan sev pašai, gan saviem tuviniekiem, draugiem, arī saviem klientiem. Esmu apguvusi muskuļtestu un spēju testēt gan sevi, gan arī citus cilvēkus, cilvēku grupas, dzīvniekus, telpas.

Es nevienu neārstēju. Es tikai palīdzu atrast iemeslus simptomiem, atlaist šos iemeslus, tādējādi ļaujot mūsu ķermeņiem pašiem dziedināties. Tā kā mūsu veselības stāvokli, attiecības, finansiālo situāciju utt. ietekmē tas, kādas domas mēs domājam, kam ticam, kā ikdienā rīkojamies, katra cilvēka paša atbildība ir pieņemt lēmumu mainīt savas domas, ticējumus un rīcību. Es ar Ķermeņa Koda un muskuļtesta palīdzību varu vien šajā procesā atbalstīt. Tēmas, ar kurām es un mani klienti esam strādājuši, ir ļoti daudz un dažādas. Par vairākām no tām tiek un tiks rakstīti raksti kā pieredzes apraksts ar nolūku, dot cerību citiem ar līdzīgiem simptomiem sirgstošiem, kā arī izglītot par šo unikālo metodi.

Autors: Dace Spāre
personības izaugsmes trenere – koučs, mediatore, energoterapeite, enerģijas psiholoģijas metožu Ķermeņa kods, Emocionālās brīvības tehnika, Matricas reimprintings praktiķe

Komentēt

Your email address will not be published. Required fields are marked *