Atkarības rodas dēļ traumām

By | februāris 6, 2023

“Četrdesmit gadus atpakaļ es absolvēju Britu Kolumbijas universitātes medicīnas skolu. Es četru mācību gadu laikā ne reizi netiku dzirdējis pieminam psiholoģiskās traumas un to ietekmi uz cilvēka veselību un attīstību. Pāris desmitgades vēlāk mana kolēģe Dr.Henrija studēja medicīnu otrā Kanādas krastā, Dalhausijas universitātē un pēc tam Sandjēgo un Toronto. Arī viņa nedzirdēja ne vārdu par traumām visā savā studiju laikā. Lai cik tas šokējoši nebūtu, taču pat šodien lielākā daļa studentu visā pasaulē neko nedzird par traumām, neskatoties uz visiem pierādījumiem, kas saista traumas ar mentālajām un fiziskajām slimībām, kā arī atkarībām. Kā lai ārsti palīdz cilvēkiem, ja viņiem netiek nodrošināta nekāda izglītība, kas ļautu saprast iemeslus tām problēmām, ar kurām pacienti vēršas pie viņiem? Kā lai sistēma tiek galā ar epidēmiju, kas tiek nepareizi saprasta?” Gabors Matē, Ungārijā dzimis kanādiešu ārsts raksta savā grāmatā “In the Realm of Hungry Ghosts: Close Encounters with Addiction”.

atkarības

Mana pieredze

Strādājot ik pa laikam dažādos klientu pieprasījumos regulāri redzu traumu saistību ar dažādām atkarībām. Visas šīs traumas nāk no bērnības. Kaut arī atkarības ir dažādas, tajās visās ir redzama vēlēšanās aizbēgt no realitātes, no sava ķermeņa, jo ir pārāk smagi, pārāk nedroši atrasties šeit un tagad savā ķermenī. Kad mēs strādājam pārāk daudz, ēdam pārāk daudz, tērējam pārāk daudz, smēķējam, lietojam alkoholu vai pat aizraujamies ar dažādas stiprības narkotikām, iemesli ir vienmēr tie paši – mūsu traumatiskā bērnība. Kad mums ir grūti izveidot tuvas, uzticības pilnas attiecības, tāpēc mainām partnerus vienu pēc otra, atkal jau iemesli ir tie paši. Mēs kaut kad noticam, ka tas nav droši vai pat ir bīstami

  • atrasties savā ķermenī,
  • pielaist sev klāt otru cilvēku,
  • uzticēties,
  • neko nedarīt t.i. atpūsties,
  • priecāties,
  • kaut ko nezināt,
  • nebūt perfektai/am,
  • nezināt,
  • kļūdīties,
  • un vēl un vēl un vēl.

Un mūsos ir milzīgas bailes to visu darīt. Par laimi visus šos ticējumus tomēr var iztīrīt no visiem savas apziņas līmeņiem un var atlaist arī visas emocijas un beidzot sajusties droši. Man ir milzīgs prieks, ka pirms pāris gadiem iepazinu Izpirkšanas tiesu un ka ir bijusi iespēja ar šo lielisko metodi iepazīstināt jau tik daudzus cilvēkus gan Latvijā, gan arī visā plašajā pasaulē. Ar tās palīdzību var atbrīvoties no atkarībām, dziedinoties no traumām. Ir vajadzīga tikai vēlēšanās, drosme sajust savas sajūtas. Es piedāvāju savu palīdzību emociju atlaišanā, ticējumu nomaiņā un atmiņu dziedināšanā. Ja vēlies manu palīdzību saņemt, piesakies, rakstot e-pastu.

Vēlies mēģināt tikt galā patstāvīgi?

No atkarībām ir iespējams atbrīvoties, dziedinot savas traumas. Traumu dziedināšanā var izmantot garīgo modalitāti Izpirkšanas tiesa un lūgt Augstāko spēku palīdzību. Ja nezini, kā to darīt, iegādājies meistarklases “Atkarību dziedinātava” ierakstu un izmanto tajā piedāvātos lūgumus!

Dace Spāre

Personības izaugsmes trenere, enerģiju un zemapziņas koučs, mediatore

Komentēt

Your email address will not be published. Required fields are marked *