Vai homoseksuālisms ir ārstējams?

By | jūnijs 19, 2023

Reiz kāds psiholoģijas profesors man un  citiem klātesošajiem kādā privātā sarunā stāstīja, ka homoseksuālisms ir ārstējams. Taču tāpēc, ka homoseksuāliem cilvēkiem nav šāda pieprasījuma, tas nekad arī netiek izārstēts. Dēļ tā, ka tie bija tikai profesora vārdi nevis dokumentēts pētījums, uztveriet šo informāciju kā hipotēzi, kas varbūt ir patiesība, bet varbūt arī nav.

Vai homoseksuālisms ir ārstējams?

Tie kuri vēlētos “uz savas ādas” pārbaudīt, vai homoseksuālisms ir ārstējams, var iedziļināties zemāk dotajos paskaidrojumos. Jums ir tiesības izlemt, vai meklēt piemērotu speciālistu palīdzību, vai turpināt dzīvot un sadzīvot ar savu identitāti.

Homoseksuālitātes iemesli dzimtas sistēmā

Pēc profesora vārdiem, iemesls, kāpēc cilvēki kļūst homoseksuāli, ir saistīts ar dzimtas sistēmu. Ja pārim piedzimst meita, bet šīs meitenes mamma patiesībā mīl citu vīrieti, nevis tēti, tad meitene var vēlēties ieņemt šī vīrieša vietu dzimtas struktūrā un to arī dara. Tas notiek ne jau fiziskā, bet enerģētiskā (dvēseļu) līmenī. Meitenei ieņemot vīrieša vietu, viņa var identificēties ar šo vīrieti un arī sākt justies kā vīrietis.

Līdzīgi notiek arī ar zēniem – ja tētim ir mīļotā sieviete, kura viņam ir ļoti svarīga, un ja tā nav šī zēna mamma, tad zēns var sistēmā ieņemt šīs sievietes vietu, identificēties ar to un sākt justies kā sieviete. Abu veidu identifikācijas var atklāt, ja izmanto Sistēmisko risinājumu metodi (sauktu arī par sistēmisko sakārtojumu vai Berta Helingera metodi).

Vairāk informācijas par to, ko var izdarīt ar Sistēmisko risinājumu metodes palīdzību, atradīsiet interneta plašajās ārēs, piemēram, zemesvejs.lv vai arī constellationsriga.lv.

Es pieļauju, ka ne vienmēr homoseksualitātei ir tikai šis viens iemesls. Iespējams, ka tā rodas bērnībā piedzīvotas vardarbības dēļ. Tāpēc, ja ir tā, ka vispār jau vīrieši (sievietēm) vai sievietes (vīriešiem) patīk, taču tik ļoti atgādina tēti vai attiecīgi mammu, ka nespēj pat pretējā dzimuma cilvēkus sev tuvumā pielaist, tad ļoti vērtīga būtu psihoterapija vai dziedināšana ar tādām metodēm, kas traumas tiešām izdziedē, nevis izstumj no apziņas. Lai dziedināšana tiešām notiktu, ir nepieciešams atlaist iestrēgušās emocijas kā arī nomainīt saistītos ticējumus. To spēj praktiski jebkura enerģijas psiholoģijas metode, kā arī Izpirkšanas tiesa.

Palīdziet sev ar Izpirkšanas tiesas palīdzību

Šeit piedāvāju nelielu Izpirkšanas tiesas lūgumu, kurš varētu būt pirmais solis, lai atrisinātus savas homoseksualitātes iemeslus. Reizēm brīnumi notiek un, iespējams, kādam būs nepieciešams tikai viens lūgums, lai pēkšņi pazustu seksuāla interese par sava dzimuma cilvēkiem un rastos par pretējā dzimuma cilvēkiem. Taču Izpirkšanas tiesas iedarbība var būt arī lēnāka un tā vietā, lai piedzīvotu drastiskas pārmaiņas, tās nāks pakāpeniski informācijas, pieredzes un personīgo atklāsmju veidā.

Es, ________ (savs vārds/i, uzvārds/i), izsaucu sevi __________ (vārds/i, uzvārds/i), uz Pilno izpirkšanas tiesu kopā ar visiem maniem apziņas līmeņiem, visām manām traumētajām daļām, visiem maniem pavadoņiem un visām manām dzimtas līnijām. Es lūdzu analizēt visu mūsu laika līnijas, meklēt un atrast katru un ikvienu iemeslu, kāpēc es esmu homoseksuāls/a, kāpēc izjūtu seksuālu interesi par sava dzimuma cilvēkiem. Es lūdzu šos iemeslus analizēt un rast tiem pozitīvu risinājumu. Es lūdzu atbildīgi transformēt visu šo enerģiju un pārvērst to Dievišķajā mīlestībā.

Ir vērts neaprobežoties tikai ar šo vienu lūgumu. Izpirkšanas tiesa ir pierādījusi sevi, cik veiksmīgi ar tās palīdzību ir iespējams atlaist iestrēgušās un arī akūtās emocijas, nomainīt ticējumus. Manis piedāvāto lūgumu secību pilnīgai emociju atlaišanai vai nomaiņai atradīsiet Eli-Sol skolā.

Pirms palīdzēt citiem, palīdziet sev

Ja homoseksuāls ir Jūsu tuvinieks un Jūs vēlaties viņam/ai palīdzēt, tad Jums vispirms ir jāpastrādā ar sevi un jāpalīdz sev. Pats pirmais jautājums ir, kāpēc Jūs vēlaties palīdzēt? Vai homoseksuālisms vairāk traucē Jums vai arī Jūsu tuviniekam? Cik ļoti tas traucē tieši Jums? Pieļauju, ka Jūs izjūtat dažādas emocijas saistībā ar tuvinieka homoseksuālismu. Tik ilgi, kamēr vienīgās emocijas, ko jūtat pret šo cilvēku, nav tikai mīlestība, prieks, līdzjūtība, pieņemšana vai tamlīdzīgas “pozitīvās” emocijas, Jums ir vērtīgi iemācīties izprast sevi, atpazīt savas emocijas, saprast to rašanās iemeslus, un atlaist gan iemeslus, gan arī pašas emocijas. Emocijām vienmēr ir iemesli. Tikai izlabojot vai izdziedinot iemeslus, emocijas izdosies atlaist pilnībā – tā, lai saistībā ar šo tēmu šādas emocijas Jūs vairs nejustu.

Ikreiz, kad uzstājīgi vēlamies palīdzēt kādam, ir vērtīgi izprast šīs vajadzības rašanās iemeslus. Iespējams, ka tās ir kādas Jūsu pārliecības, kuras liek Jums just šo vajadzību. Iespējams, tās ir kādas traumas sekas. Ir pat iespējams, ka šīs traumas neesat piedzīvojuši šajā inkarnācijā, bet esat traumas enerģiju mantojuši no savas dzimtas vai arī guvuši traumu citā inkarnācijā. Patiesībā, lai nepārkāptu otra cilvēka psihoemocionālās robežas, palīdzēt vajadzētu tikai tad, ja attiecīgais cilvēks ir gatavs un vēlas Jūsu palīdzību pieņemt.

Kā palīdzēt homoseksuālam tuviniekam?

Ja ir vēlēšanās skaitīt Izpirkšanas tiesas lūgumus par otru cilvēku, to var darīt, taču ievērojot mēru. Atcerieties, ka ikvienam dzīvam cilvēkam (viņa dvēselei) ir tiesības uz Izpirkšanas tiesu neierasties. Tad arī Jūsu skaitītajiem lūgumiem nebūs nekāda spēka. Taču pat tad, ja cilvēks (dvēsele) neierodas uz Izpirkšanas tiesu, viņš (viņa dvēsele) izjūt spēcīgu vilkmi, kurai ir jāpretojas, un tas prasa spēku patēriņu.

Vislabākā palīdzība, kādu varat sniegt savam tuviniekam, ir nodot informāciju un ļaut viņam pašam izlemt. Mums visiem ir tiesības justies slikti, ja mēs to vēlamies. Mums ir tiesības, nevēlēties pieņemt palīdzību. Mums ir tiesības mēģināt pašiem atrisināt savu problēmu, piedzīvot savu izaicinājumu. Mums ir tiesības pieņemt savu identitāti, lai kāda tā būtu. Nav sliktas identitātes – ir tikai pieredze.

Kur saņemt atbalstu?

Ja dzīves izaicinājumi, esot homoseksuālam pašam vai arī esot homoseksuāla cilvēka tuviniekam, šķiet par grūtu, lai ar tiem tiktu galā vienatnē, noteikti ir vērts meklēt atbalstu. Protams, to darīt var arī tad, ja resursi, lai tiktu galā ar savu situāciju, vēl ir, tomēr ir vēlme saņemt atbalstu. Vērsieties pēc palīdzības pie cilvēkiem, kuriem vēlaties un spējat uzticēties – pie psihologiem, psihiatriem, psihoterapeitiem, konsultantiem, mācītājiem, koučiem, garīgās veselības speciālistiem. Lai saņemtu manu palīdzību, piesakieties uz individuālo konsultāciju.

Dace Spāre
personības izaugsmes trenere, Līdzjūtības atslēgas sertificēta 1.līmeņa praktiķe, Izpirkšanas tiesas praktiķe un popularizētāja latviešu valodā

P.S. Rakstā minētais profesors joprojām ir dzīvs, taču, pēc manā rīcība esošās informācijas, vairs nenodarbojas ar psiholoģiskās palīdzības sniegšanu. Viņa vārdu var uzzināt, vēršoties pie manis.

P.P.S. Ja mēģinājāt atrast iemeslus savai homoseksualitātei un tos atrisināt, neatkarīgi no gūtā rezultāta, lūdzu, padalieties ar savu pieredzi. Tas palīdzēs man papildināt šo rakstu. Tas palīdzēs citiem gūt piemērotu palīdzību.

Komentēt

Your email address will not be published. Required fields are marked *