Bungošanas ievadfrāzes

By | septembris 17, 2015

Kā izdomāt frāzes, ko runāt, kamēr bungojam? Patiesībā tas nemaz nav grūti. Padomājiet, vai tas ir kāds notikums, kas Jūs uztrauc, vai arī negatīvās sajūtas, ko jūtat? Varbūt tas ir kāds ierobežojošais uzskats? Varbūt tie ir kādi simptomi, kas izpaužas Jūsu dzīvē kā slimība, regulāras nesaskaņas ar līdzcilvēkiem, finanšu problēmas? Lai par ko Jūs arī vēlētos bungot, ievadfrāzes, ko teiksiet, bungojot par karatē cirtiena punktu, tiek sastādītas pēc vienas un tās pašas shēmas. Ievadfrāzei ir 2 daļas: negatīvā, kurā runājam par esošo situāciju, un pozitīvā daļa, kurā tiek pausta sevis pieņemšana un savu sajūtu akceptēšana.

Ievadfrāzes teikumus var sastādīt divējādi:

1. Teikums var sākties ar frāzi “Kaut arī”, kurai seko esošās situācijas apraksts, t.i negatīvā daļa, un pēc tam seko pozitīvā ievadfrāzes daļa.

2. Negatīvā frāze var tikt teikta bez ievadvārdiem, bet tad seko “un tomēr” un pozitīvā ievadfrāzes daļa.

Ievadfrāzes piemērs:

Ja Jūs vēlaties bungot par to, ka šodien sastrīdējāties ar savu meitu (notikums) un tagad dusmojaties, ka viņa Jūs neklausījās (sajūtas), tad ievadfrāzes var būt sekojošas:

1. Kaut arī es šodien sastrīdējos ar savu meitu un tagad dusmojos uz viņu par to, ka viņa manī neklausījās (= negatīvā daļa), es pieņemu sevi un to, kā es jūtos (= pozitīvā daļa).

2. Es šodien sastrīdējos ar savu meitu un tagad dusmojos uz viņu par to, ka viņa manī neklausījāš (= negatīvā daļa), un tomēr es pieņemu sevi un to, kā es jūtos (= pozitīvā daļa).

Negatīvā daļa vienmēr sevī iekļaus tēmu, par kuru vēlaties bungot. Tas var būt arī nedaudz plašāks aprakts, nevis tikai pāris frāzes. Savukārt pozitīvo daļu varat veidot dažādos veidos.

Ievadfrāzes pozitīvās daļas piemēri:

  • Es dziļi un pilnībā pieņemu un mīlu sevi.
  • Es pieņemu sevi un to, kā es jūtos.
  • Es pieņemu sevi, mīlu sevi un es sev piedodu.
  • Es vienalga esmu labs cilvēks.

Gadījumā, ja Jums ir sarežģīti pateikt sev šādas frāzes, kas varētu gadīties, kamēr vēl neesat guvuši pietiekoši lielu bungošanas pieredzi, tās var teikt nedaudz maigāk:

  • Es izvēlos sevi pieņemt un mīlēt.
  • Es izvēlos pieņemt sevi un savas sajūtas.
  • Es izvēlos sev piedot.
  • Es izvēlos noticēt, ka es vienalga esmu labs cilvēks.

Ievadfrāzes bungošanas sākumā saka 3 reizes. Jūs varat katru reizi ievadfrāzi formulēt nedaudz savādāk. Svarīgi ir tikai, lai Jūs nemainītu tēmu, par ko bungosiet.

Vai bungošana vienmēr obligāti jāuzsāk ar ievadfrāzēm?

Ievadfrāžu lietošana nav obligāta, bet gan ieteicama, jo tas palīdz sagatavot ķermeņa enerģētisko sistēmu paredzamajām pārmaiņām. Uzsākt bungot bez ievadfrāzēm ir līdzīgi kā ielekt braucošā vilcienā. Pamēģiniet bungot bez ievadfrāzēm un ar, un Jūs sajutīsiet atšķirību.

Tomēr ir situācijas, kad ievadfrāžu lietošanai nav tik lielas nozīmes. Tas ir tad, ka Jūs bungojat par kādu tēmu, esat veikuši gan negatīvo, gan pozitīvo apļus, un, novērtējot savu sajūtu intensitāti vai arī ierobežojošā uzskata spēku, konstatējat, ka izmaiņu nav vai arī tās ir nepietiekošas. Šajā brīdī ir ieteicams turpināt bungot. Ja veiksiet jaunus negatīvos un pēc tam pozitīvos apļus, ievadfrāžu lietošana un bungošana pa karatē cirtiena punktu ir lieka. Taču pat, ja Jums prātā atausa kādas atmiņas vai arī pamanījāt citas emocijas vai ierobežojošos uzskatus, varat turpināt bungot, uzreiz sākot ar uzacs punktu un ievadfrāzes nelietot.

Vislabāk ir, ja spējat ieklausīties savā intuīcijā. Ja tā saka, ka ievadfrāzes ir jālieto, noteikti dariet to!

Jums ir nepieciešama palīdzība, lai apgūtu Emocionālās brīvības tehniku? Tā ir pieejama individuāli un grupās!

Komentēt

Your email address will not be published. Required fields are marked *