Bungošanas apļi

By | oktobris 6, 2015

Pēc tam, kad, bungojot pa karatē cirtiena punktu (KCP), esat izrunājuši ievadfrāzes, ir pienācis laiks veikt vismaz vienu negatīvo un vismaz vienu pozitīvo bungošanas apli. Viens aplis – tā ir bungošana pa 8 akupresūras punktiem, sākot ar uzacs punktu (U) un beidzot ar punktu uz galvas (G). Protams apļi var būt vairāki.

Gadījumā, ja negatīvie apļi ir bijuši vairāki, nav būtiski, ar kuru punktu iesākat pozitīvo apli – to varat sākt tad, kad sajūtas saka, ka laiks ir pienācis. Taču, tā kā ir ieteicams, lai pēdējais punkts, pa kuru bungojat pašās beigās, ir galvas punkts (G), tad jums būs jābungo arī vairāk nekā viens pozitīvais aplis.

Negatīvie apļi

Bieži cilvēki jautā, kāpēc ir nepieciešams bungot par negatīvo – negatīvais jau tāpat mūsu dzīvēs eksistē, vajagot koncentrēties uz pozitīvo. Taču bungošana par esošo situāciju, kas mūs neapmierina (jo citādi jau mēs par to nebungotu), nav koncentrēšanās uz negatīvo, bet gan tikai esošās situācijas apzināšanās. Jūs nevarat iztīrīt savu māju, ja neredzat netīrumus. Jūs nevarat aizbraukt no punkta A uz punktu B, ja nezinat, kur punkts A atrodas.

Ko teikt negatīvā bungošanas apļa/-u laikā? Aprakstiet savu situāciju! Stāstiet par to, kas Jūs neapmierina, kā to izjūtat, aprakstiet savas sajūtas. Jau negatīvo bungošanas apļu laikā sāksiet justies labāk – emocijas paliks mērenākas. Kad to sajūtat vai arī kad šķiet, ka esat par esošo situāciju bungojuši pietiekoši ir pienācis laiks pozitīvajiem apļiem.

“Fokusējies uz to, kas tev ir, nevis uz to, kā tev nav. Uz to, kas pasaulē ir labi, nevis slikti. Uz to, kurp dodies, nevis kur esi bijis.” – Billijs Kokss

Pozitīvie apļi

Pirms bungošanas ikvienu var pārņemt sajūta “Nu kā gan no šī te es tikšu vaļā? Kā gan es spēšu atlaist šo ierobežojošo uzskatu? Kā gan es spēšu aizmirst to nepatīkamo notikumu?”

Pirmkārt, nevienu notikumu no savas atmiņas Jums nav jāizdzēš un nekas nav jāaizmirst. Tā kā, ja Jums stresu rada kāds sens notikums, tad tas ir nevis notikums pats par sevi, bet gan tas, kā Jūs to interpretējat, tad Jums ir jābungo vai nu par ierobežojošo uzskatu, kuru esat ieguvuši šī notikuma rezultātā vai arī par sajūtām, kuras Jūs pārņēma toreiz, kad notikums risinājās, vai arī tagad, kad par to atceraties.

Otrkārt, lai atlaistu ierobežojošos uzskatus vai negatīvās emocijas, izmantojiet atslēgvārdus, kas šo procesu padarīs vieglāku. Atslēgvārdi ir sekojošie:

  • Un ja nu… (Un ja nu tas viss nav taisnība… Un ja nu es tagad varu atlaist šīs sajūtas… Un ja nu šim notikumam vairs nav tādas varas pār mani…)
  • Varbūt… (Varbūt tas ir iespējams… Varbūt es tiešām varu beidzot atkal justies labi… Varbūt viss ir pavisam savādāk nekā izskatās…)

Bungojot ar mērķi atlaist ierobežojošo uzskatu, varat sev arī retoriski pajautāt: “Kāpēc gan es joprojām tam ticu?”

Sakiet sev:

  • Laiki ir mainījušies…
  • Tagad ir citi laiki…
  • Tas viss ir senā pagātnē…
  • Tagad ir cita situācija, citi apstākļi…

Lai nodrošinātu, ka ierobežojošajiem uzskatiem un negatīvajām sajūtām nav iespējams atgriezties, to vietā ķermenī ielaidiet jaunus uzskatus un jaunas sajūtas. Runājiet arī par to, piemēram, šādi:

  • Šī senā ticējuma vietā tagad es izvēlos noticēt, ka…
  • Šo dusmu vietā es sevī izvēlos ielaist mieru…
  • Šī kauna vietā es tagad es atlauju sev just pārliecību par sevi…

Bungojiet, klausiet savai intuīcijai, eksperimentējiet. Meklējiet tās frāzes, kas liek justies labāk tieši Jums! Bungojiet un piefiksējiet pēkšņās domas vai atmiņas – ļoti bieži tieši tur ir paslēpts risinājums Jūsu situācijai.

Komentēt

Your email address will not be published. Required fields are marked *